Linnankatu 55 on siinä, missä virtaa joki ja elämä. Flow 55 valmistui Barkerinpuiston vierelle ja rannan mitan päähän Aurajoesta elokuussa 2020.

LÖYDÄ FLOWSI KESKELTÄ TURKUA

Linnankatu on Turun pisin katu, Vähätorilta aina Turun linnan ohi satamaan – se on myös Engelin asemakaavassa perussuunta, jonka mukaan muut kadut on rakennettu. Tällä kulttuurihistoriallisella kadulla sijaitsee myös Flow 55.

Flown hulppeilta, jopa yli kaksitoistametrisiltä, lasitetuilta parvekkeilta aukeaa ainutlaatuinen näkymä vehreään Barkerinpuistoon ja Aurajoelle. Kolmikerroksisessa, 110 metriä pitkässä rakennuksessa on urbaania rivitalotunnelmaa: maantason kaksikerroksisissa asunnoissa on omat pihat ja lasitetut patiot joelle päin. Tämän lähemmäksi kaupungin sydäntä ei juuri pääse – ja kukapa ei haluaisi omaa palaansa Turun ikonisinta katua.

Ainutlaatuinen sijainti yhdistettynä älykkääseen suunnitteluun, ensiluokkaisiin materiaaleihin ja tyylikkäisiin, yksilöllisiin pintavalintoihin luovat todellisen Flown – sellaisen, joka antaa kodin jokaiselle persoonalle tilaa näkyä.

KOHTEEN PERUSTIEDOT

Osoite: Linnankatu 55, Turku

Rakennusvuosi: 2020

Asunnot: 43 kpl, 1h+kt+s – 5h+kt+s, 33,5 m2 – 144,5 m2

Arkkitehtitoimisto: Arkkitehtitoimisto Arosuo Oy

Rakentaja: Rakennustoimisto Laamo Oy

KUVIA KOHTEESTA

FLOW ON MIELEN TILA

Arjen tekee työmatka, joka kulkee jokivartta pitkin, tuore pienpaahtimokahvi, Aurajoen Haahkat. Lauantaiaamun aurinko makuuhuoneessa. Se, kun koittaa päättää meneekö Kauppahalliin brunssille vai hakeeko torilta jotain tuoretta ja tekee itse, mutta lähteekin Förillä joen yli kuntosalille ja tilaa jotain kotiin. Koska sellaista se on, kotona. Saa tehdä ihan mitä haluaa.

Välillä sitten voi tarkistaa kalenterista, että onko todella maanantai, kun on käynyt taidenäyttelyssä tai teatterissa tai konsertissa, oman kodin kulmilla. Terassiltaan katsellut joelle ja todennut, että kummasti ovat mainioita nämäkin, viikon kauhistuttavimmat päivät. Kun on päässyt oikeaan tilaan.

HUOMISEN VIRTAUS

Turku täyttää vuonna 2029 kunnioitettavat 800 vuotta. Mutta vanhuksella on nuori sydän: sen strategia juhlavuodelle on täynnä pienempiä ja suurempia tavoitteita, joiden avulla Turusta tehdään vieläkin parempi paikka olla ja onnistua.

Jokivarrella on strategiassa ihan erityinen painoarvo, kun visio kulttuuribulevardista herättää sen koko potentiaaliinsa: siitä maistiaisena jo hyväksytty Kaarna, kelluva kulttuurikylpylä.

Jos jokiranta on siis jo hyvä, on se huomenna vielä parempi. Tämän lähemmäs Turun sydäntä kun ei oikein voi päästä.

JOKIN SIINÄ LIIKUTTAA

Siksi onkin aika hyvä olla sellainen koti, jonka lähistöltä jokainen voi löytää itselleen ja fiilikseen sopivan liikkumismuodon.

Jos kaipaa jotain eksoottisempaa kuin perinteinen bussiliikenne, voi kävellä alas Wechterinkujaa ikoniselle Förille: lautta kuljettaa joen toiselle puolelle lähikauppaan, ja sen vieressä on kätevästi kaupunkipyöräpysäkki. Spontaaneja retkeilymahdollisuuksia tarjoaa myös ohitse liikennöivä vesibussi, joka vie aina Ruissaloon saakka. Elämysmatkailija innostuu jo kulttimaineeseen kiirineestä Fölikulaarista, jonka kyydissä pääsee Linnankadulta Kakolanmäen huipulle.

Rautatieasemalle matkaa parissakymmenessä minuutissa julkisilla tai jalan. Suunnitteilla olevan tunnin junan myötä on melkein kuin asuisi pääkaupunkiseudulla – paitsi että saa asua Turussa.

Kiinnostaisiko siis pieni mielikuvitusmatka Turun kauneimpaan kohtaan? Astu sisään virtuaalikierrokseen ja ole kuin kotonasi.

ASTU SISÄÄN